fbpx
Vezetett Faluséta Program

Kapolcs és TE(a)

Gyere, és fedezd fel egy bögre tea mellett, amit Kapolcs számodra is tartogat! „Falu sétánkra” várunk kicsiket és nagyokat, környékbelieket és messziről jötteket, célzottan érdeklődőket és szimplán kíváncsiskodókat.

Gyülekező SZOMBATONKÉNT 9:45-kor a kapolcsi 84Bisztróban (Kapolcs, Kossuth u. 84.), ahol egy jókora bögre, forró „Gatamo Luxury Tea Collection” teát veszünk magunkhoz egyedi utazó bögrében (a bögre benne van a séta árában, utána hazavihető, vagy visszaváltható) és 10:00-kor már indulunk is felfedező sétánkra.

Utunk elsőként a Kőszeghy malomtól a Kalapos- hídon át a Falumalomig vezet, mely egy 100%-ban rekonstruált, működő, antik malom, amit belülről is megtekintünk (belépőjegy ára benne van a séta árában) és megismerjük a régi molnárok életét és munkáját. 

KÉPGALÉRIA

P R O G R A M

Utunk elsőként a Kőszeghy malomtól a Kalapos- hídon át a Falumalomig vezet, mely egy 100%-ban rekonstruált, működő, antik malom, amit belülről is megtekintünk (belépőjegy ára benne van a séta árában) és megismerjük a régi molnárok életét és munkáját.
Innen átsétálunk a szomszédos „iskolamúzeumba”, ahol az antik iskolai berendezésnek és korabeli taneszközöknek köszönhetően varázslatos időutazáson érezhetjük magunkat. Akár olyan osztálynaplót is találhatunk, ahol még az 1-es jegy volt a kiváló, és az 5-ös az elégtelen, de felfedezhetünk 100 éves írótáblát és örsi emlékeket is az úttörő korszakból. Marika néni, az iskola valaha volt tanítója mesél nekünk azokról az időkről, amikor a teljes alsó tagozatot egyetlen osztályteremben tanította. (belépőjegy ára benne van a séta árában)
Az iskolamúzeumból sétánk a kovácsműhely és kovácsházhoz vezet (belépőjegy ára benne van a séta árában), ahol hamisítatlan korabeli lakberendezéssel találkozhatunk. Többek között megtudhatjuk, hogy honnan ered a mondás: „Áll, mint katiban a gyerek”, és megismerhetjük a régi kovácsok mitikus életét.
Végül a takaros kis kapolcsi házikók mögött, a kertek alatt térünk vissza a 84Bisztróba, ahol egy finom ebéd elfogyasztására is lehetőség nyílik (az ebéd árát a séta nem tartalmazza).
 
Ne hagyd otthon Kajla útleveled, mert bisztrónk nem csak Kajla pecsételőhely, hanem kis fogyasztóvendégeink számára egy pohár szörppel is kedveskedünk Kajla útlevél felmutatása esetén.
 
● A falu séta hossza: kb. 1,5 km,
● időtartama: kb. 2 óra,
● nehézségi foka: könnyű.
● Javasolt öltözet: az időjárásnak megfelelő. A sétát eső esetén is megtartjuk, így esernyő és/vagy esőkabát is praktikus lehet.
● Parkolás a 84Bisztró parkolójában lehetséges (Kapolcs, Kossuth u. 84.).
● Részvételi díj: 4.900,-Ft/fő felnőtteknek, 4.500,-Ft/fő gyerekeknek, a helyszínen készpénzben vagy bankkártyával és SZÉP kártyával fizethető.
 

Mit tartalmaz a részvételi díj?

– a séta vezetését
– belépőjegyeket és vezetést 3 kapolcsi múzeumba/emlékhelyre
– egyedi utazó bögrét, ami a séta után haza is vihető, vagy 500,-Ft/db áron visszaváltható

Előzetes jelentkezés szükséges az alábbi jelentkezési lapon!
A sétát minimum 4 fő jelentkezése esetén indítjuk, de maximum 20 fő jelentkezését tudjuk fogadni, beérkezési sorrendben. A jelentkezéseket emailben igazoljuk vissza. Ha kérdésed van, kérdezz nyugodtan emailben, az info@hazaiprovence.hu címen!
amit felfedezünk és mely belépőjegyek ára benne van a séta árában

3 KAPOLCSI MÚZEUM

FALUMALOM

ISKOLAMÚZEUM

KOVÁCSMŰHELY

Jelentkezési lap

A Faluséta program díja felnőtteknek 4.900,-Ft/fő, gyerekeknek 4.500,-Ft/fő, mely tartalmazza a belépőjegyeket 3 múzeumba, az egyedi utazó bögrét és a program vezetését.

A jelentkezést emailben igazoljuk vissza. Fizetés a helyszínen készpénzben vagy bankkártyával és  SZÉP kártyával lehetséges.

Dombok közt megbúvó kanyargó út vezet ide: Kapolcsra. A magyar fesztiválok őshazája ez a piciny falu, amely évszázados történelmével számos titkot őriz a falak között. Gyönyörű házak és takaros kertek díszítik az eger patak útján, amely egykoron Őrlő Malmok dohogásával töltötte meg a környéket.Hogy kik is voltak a Kapolcsi Vízi Molnárok? Örökségüket hűen őrzi a mai is működő Falumalom és múzeum épülete. Csörgedező patak mellett egykor rablókat rejtő barlang húzódik a Bondoró hegyen – a Pokol Lik . Hogy a híres rabló fogás igaz e, vagy , hogy tényleg egy falu befért a barlangba? Járj utána a legendáknak!  Számos játszótér, kézműves foglalkozás, kiállítás és helyi termékek sokasága várja, hogy felfedez Kapolcs és a környék szépségeit.

“Fedezd fel, amit Kapolcs Neked is tartogat!”