Barion Pixel
Három izgalmas múzeum bejárásával

Kapolcs Faluséta

Gyere, és fedezd fel, amit Kapolcs számodra is tartogat! „Falu sétát” ajánljuk kicsiket és nagyokat, környékbelieket és messziről jötteket, célzottan érdeklődőket és szimplán kíváncsiskodókat.

A sétára egyénileg bármikor elindulhattok, a múzeumok nyitvatartásáról  minden esetben tájékozódjatok a Malmok Völgye turisztikai referensénél a +36 70 409 3750 számon, mert szezonon kívül előzetes bejelentkezés szükséges.

KÉPGALÉRIA

P R O G R A M

Utunk elsőként a Hazai Provence-ból a kapun kilépve, jobbra vezet, a falu központjában lévő Falumalomig mely egy 100%-ban rekonstruált, működő, antik malom, amit belülről is megtekinthetünk (belépőjegy ára: felnőtt 800,-, gyerek 600,-, 6 éves kor alatt ingyenes) és megismerjük a régi molnárok életét és munkáját.
Innen átsétálunk a szomszédos „iskolamúzeumba”, ahol az antik iskolai berendezésnek és korabeli taneszközöknek köszönhetően varázslatos időutazáson érezhetjük magunkat. Akár olyan osztálynaplót is találhatunk, ahol még az 1-es jegy volt a kiváló, és az 5-ös az elégtelen, de felfedezhetünk 100 éves írótáblát és örsi emlékeket is az úttörő korszakból. Ha szerencsénk van, Marika néni, az iskola valaha volt tanítója mesél nekünk azokról az időkről, amikor a teljes alsó tagozatot egyetlen osztályteremben tanította. (belépőjegy ára: felnőtt 800,-, gyerek 600,-, 6 éves kor alatt ingyenes)
Az iskolamúzeumból sétánk a kovácsműhely és kovácsházhoz vezet (belépőjegy ára: felnőtt 800,-, gyerek 600,-, 6 éves kor alatt ingyenes), ahol hamisítatlan korabeli lakberendezéssel találkozhatunk. Többek között megtudhatjuk, hogy honnan ered a mondás: „Áll, mint katiban a gyerek”, és megismerhetjük a régi kovácsok mitikus életét.
Végül a takaros kis kapolcsi házikók mögött, a kertek alatt térhetünk vissza a Hazai Provence birtokra, és a 84Bisztróba, ahol egy finom kávé, vagy ebéd elfogyasztására is lehetőség nyílik.
 
Ne hagyd otthon Kajla útleveled, mert bisztrónk nem csak Kajla pecsételőhely, hanem kis fogyasztóvendégeink számára egy pohár szörppel is kedveskedünk Kajla útlevél felmutatása esetén.
 
● A falu séta hossza: kb. 1,5 km,
● időtartama: kb. 2 óra,
● nehézségi foka: könnyű.
● Javasolt öltözet: az időjárásnak megfelelő. 
amit felfedezhetünk

3 KAPOLCSI MÚZEUM

FALUMALOM

ISKOLAMÚZEUM

KOVÁCSMŰHELY

Dombok közt megbúvó kanyargó út vezet ide: Kapolcsra. A magyar fesztiválok őshazája ez a piciny falu, amely évszázados történelmével számos titkot őriz a falak között. Gyönyörű házak és takaros kertek díszítik az eger patak útján, amely egykoron Őrlő Malmok dohogásával töltötte meg a környéket.Hogy kik is voltak a Kapolcsi Vízi Molnárok? Örökségüket hűen őrzi a mai is működő Falumalom és múzeum épülete. Csörgedező patak mellett egykor rablókat rejtő barlang húzódik a Bondoró hegyen – a Pokol Lik . Hogy a híres rabló fogás igaz e, vagy , hogy tényleg egy falu befért a barlangba? Járj utána a legendáknak!  Számos játszótér, kézműves foglalkozás, kiállítás és helyi termékek sokasága várja, hogy felfedez Kapolcs és a környék szépségeit.

“Fedezd fel, amit Kapolcs Neked is tartogat!”

Töltsd le most!