Barion Pixel

A Pinteresten láttam meg először, ahogyan barkából koszorút kötnek, majd a Tearose Decoration -ban még egy kis ihletet merítettem, így készítettem el saját kezűleg a húsvéti barka koszorúmat. Mutatom is, hogyan:

Tehát eredetileg ezt láttam a Pinteresten:

Majd az ötletet annyival egészítettem ki, hogy én szalmakoszorú alapra tettem a barkát, ahogyan a Tearose Decoration– ban láttam (utóbbi Veszprém talán egyetlen, páratlan hangulatú virág szalonja, ahonnan mindig valami klassz ötlettel távozok 🙂 ). A koszorú kötést egyébként Berni barátnőmtől tanultam még a nyáron, akkor levendula koszorún gyakoroltuk 🙂

Íme a barka koszorú hozzávalók

barka koszorú
sok barka, szalma koszorú alap, metszőolló, vékony kötöződrót

Vágjunk a barkaágakból kb. 20cm- es darabokat. Sajnos az ágak alsó részét nem tudjuk használni, csak a hajlékony felső részéből lehet koszorút kötni.

DSC_0148_porta_med

Helyezzünk egy köteg 20cm hosszú barkát a koszorúra és jó erősen drótozzuk oda. Többször is tekerjük át a vékony dróttal. Majd újabb és újabb kötegeket drótozzunk a koszorúra folytatásként úgy, hogy az újabb köteg mindig fedjen rá néhány cm-en az előzőre. Igyekezzünk úgy elrendezni a barkaágacskákat, hogy mindenütt egyenlegesen fedjék el a szalma koszorú alapot.

DSC_0150_porta_med

Végül pedig a vendégházunk ajtaján így mutat a barka koszorú (sajnos csak mobillal készítettem a fotókat, bocsánat a minőségért 🙂 ):

IMG_1117

IMG_1118

Vélemény, hozzászólás?

Töltsd le most!