Barion Pixel

Az elmúlt években többször is a Tihanyi Levendula Fesztiválon jártam és fotóztam. Általában június közepe- vége felé rendezik meg a Tihanyi Levendula Fesztivált. Tihany weboldalán mindig közzéteszik az aktuális eseményeket. Egyébként is kedvelt növényem a levendula és ebben a pár napban Tihanyban tényleg minden erről szólt.

Programból nem volt hiány. Volt “szedd magad” akció az új telepítésű levendulásban (Tihany bevezető úton), kirándulás az őslevendulásba és kirakodóvásár levendulás ízekkel, illatokkal, aromákkal. A Levendula Udvarházban koszorút és buzogányt is készíthettek az érdeklődők levendulából. A Levendula Boltban vásárolhattunk mindent, ami levendulás: szappant, illatpárnát, csokrot, stb… No, de nézzük csak képekben is.

Képek a Tihanyi Levendula Fesztiválról

Ami engem nagyon megfogott, az a levendula koszorú készítése volt. Nézzétek csak:

Levendula koszorú készítése

Kell hozzá sok- sok levendula és egy olló

1

2

3

4

6

 

A Levendula Udvarház és Levendula Bolt

(Tihany, Batthyány u. 18.)

11

12

13

14

Tihany őslevendulás vagy öreg levendulás

No, ez elég nagy csalódás volt számomra. A Google képkeresőben fellelhető fotók 80%- a sajnos köszönő viszonyban sincsen a tihanyi öreg levendulással. Elszomorító, hogy amikor tihanyi levenduláról és Tihanyról írnak a neten, ún. stock fotókat használnak illusztrációként, amik egyáltalán nem Tihanyban készültek. Ez nagyon megtévesztő. Ami pedig még bosszantó is, hogy az utazási irodák is olyan fotókkal hirdetik a tihanyi útjaikat, amik nem is Tihanyban készültek, hanem minimum Provence- ban… Például ilyenekkel:

127

image

Valójában a tihanyi őslevendulás, vagy tihanyi öreg levendulás elhanyagolt, gondozatlan és gazos. Kiábrándító a döbbenetes valóság, ami fogadott. Íme a fotók, amiket ott készítettem:

DSC_0122_medium

levendula_mezo2-cziraki_barbara

levendula_mezo1-cziraki_barbara

Ilyen magasra kellett felmásznunk, hogy a Csúcs- hegy oldalába leereszkedve ráleljünk a cseppet sem lenyűgöző látványt nyújtó tihanyi öreg levendulásra.

DSC_0123_mod1

Összességében véve imádom a levendulát és boldog vagyok, hogy sikerült “megörökíteni” egy darabkát belőle.

1 Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Töltsd le most!