Barion Pixel

A Vaterán vettem ” nem túl jó” állapotban. Mikor megkaptam és a díszítő elemek potyogtak le róla, egy érintésre a kezemben maradtak, ki akartam dobni. Komolyan sajnáltam azt a pár ezer Forintot, amit fizettem érte.

DSC_0054-med-logo

Aztán egy szép napon megláttam a Tesco újságban a Mestertapaszt- épp akciós volt. Eddig nem is sejtettem, hogy létezik ilyesmi. Kifejezetten a fán keletkezett hézagok, repedések, hiányosságok pótlására, javítására ajánlják. Hurrá, megjött a kedvem, hogy csak azért is helyrehozzam ezt a blondel keretet.

blondel-projekt

Először is a lepotyogott díszítéseket Pattex Fix építési ragasztóval visszaragasztottam. Azt írja, helyettesíti a csavart, a szöget vagy a tiplit- akkor tuti megfogja, úgy gondoltam és úgy is lett 🙂 Majd a hiányzó díszítéseket úgy pótoltam, hogy a Mestertapaszból, közvetlenül a tubusból odanyomtam “hurkákat”. Nem is igazán formáztam, csak hogy nagyjából ott legyen, ahonnan hiányzik egy darab. Jó centi vastag tapaszokkal láttam el így a keretet, várhattam is pár napot, mire teljesen megkötött.

DSC_0001 (2)-med-logo DSC_0002 (2)-med-logo DSC_0005 (2)-med-logo

DSC_0007 (2)-med-logo
Trinát Mestertapasz – jó szívvel ajánlom
Végül így nézett ki a képkeret a tapaszolás után. Ilyen sok helyen kellett javítgatni és pótolni.
Végül így nézett ki a képkeret a tapaszolás után. Ilyen sok helyen kellett javítgatni és pótolni.

A tapasz teljes száradása után jött a festés. Annie Sloan Chalk Paint festékével festettem, Old White színben. Nagyon- nagyon bőségesen használtam a festéket, szinte folyattam be a résekbe, repedésekbe, amik a keret díszítésén voltak dögivel. A cifra díszítéseknél pedig tumkoltam, pepecseltem az ecsettel, hogy minden kis résbe jól belemenjen a festék. Sokáig tartott felvinni az első réteget, mert nagyon alaposnak kellett lennem. Mondanom sem kell, hogy az első réteg még nem fedett elég jól. Sejtettem, hogy szükség lesz egy második rétegre is, na de hogy egy harmadikra is? Bizony, háromszor festettem le, közte egy- egy napot vártam a száradással.

Az első festés után.
Az első festés után.
A harmadik festés után minden rést szépen befogott a festék.
A harmadik festés után minden rést szépen befogott a festék.

Végül pedig finom csiszolópapírral a keret széleit és a motívumokat enyhén átcsiszoltam, az antik hatás érdekében. A végeredményen magam is meglepődtem 🙂 A mestertapasszal kipótolt díszítőelemek alig észrevehetőek. Igazából szerintem nem is tűnik fel annak, aki nem kifejezetten ezt nézegeti. Maximálisan elégedett vagyok az eredménnyel, ami azért meglepő, mert sosem hittem volna, hogy így rendbe lehet hozni ezt a rendkívül rossz állapotú blondel keretet.

mester-tapasz-elott-utan
Mestertapasszal javítva, majd egy rétegben lefestve.
Ugyanaz a mestertapasszal javított rész a három réteg festés és csiszolás után.
Ugyanaz a mestertapasszal javított rész a három réteg festés és csiszolás után.

 

Ilyen lett :)
Ilyen lett 🙂

DSC_0054-med-logo

Vélemény, hozzászólás?

Töltsd le most!