Barion Pixel

Brrr… ezen az esős őszi napon tudjátok, mivel dobtam fel a hangulatom? Elmentem a piacra és vettem őszi dekorációnak valót 🙂 Egy nagy dísztök és sok- sok virág jött velem haza a szakadó esőben.

itt-van-az-osz

Itthon aztán egy szívmelengető dekorációt készítettem belőlük, hogy mire (remélem holnap) megjön az indiánnyár, ebben gyönyörködhessünk a teraszon. Íme, hogyan csináltam:

1. Végy egy nagy dísztököt, vágd le a “sapkáját” egy jó éles késsel és belezd ki egy tompa evőkanállal 🙂 Tégy bele levágott, vízzel töltött pillepalackokat (vagy nedves tűzőhabot is használhatsz, de nekem az most nem volt itthon).

DSC_0002-med-logo

2. Végy sok- sok virágot. Nem kell nagyon drága dolgokra gondolni. Én ezt a rengeteg virágot kb. 3500Ft- ból vettem. A piacon a leértékelt rózsa is tökéletesen megteszi (90,-Ft volt darabja és ha 5- öt vettem, 7- et hozhattam el) és a néniktől vett kerti virágcsokor is tökéletes. Arra ügyelj, hogy színben harmonizáljanak egymással. Én a narancs- piros- lila kompozícióra törekedtem és ennek szellemében válogattam a virágokat, szín szerint. Szükség lesz olyanokra is, amik “helykitöltők”, azaz nagy viráguk van, esetleg több virág egy száron, tehát jól el lehet rendezni a többi virág között, hogy ne látszódjék a tök beltartalma. A csokrokban ilyen célra zöldet, meg rezgőt szoktak tenni, de én azokkal nem szimpatizálok. Ne kérdezd, hogy akkor mit vettem helyette, mert a nevét nem tudom, de az alábbi képen a margaréták- csipkebogyó- rózsák háromszögében láthatod. Néhány ág csipkebogyót is szedtem hazafelé jövet az út szélén.

DSC_0004-med-logo

3. Utolsó lépésként pedig vagdosd vissza a virágok szárát a megfelelő méretűre és rendezgesd el úgy őket, hogy teljesen lefedjék a tök nyitott részét, tehát semmi ne látszódjék, ami belül van a tökben. A “kalapját” pedig hanyagul tedd a tök mellé 🙂 Készen is vagyunk.

DSC_0007-med-logo

DSC_0010-med-logo

A vizet cserélgetni a palackokban nem lesz majd egyszerű művelet, ezért a nedves tűzőhab biztosan praktikusabb lett volna 🙂

Update 2014-09-16

Nagy örömömre az én kis őszi tökös- virágos dekorációm a Bors magazin mellékletének, a Lakás és Kert- nek a címlapjára került ma 🙂 Sőt, az újságban egy oldalon a teljes dekoráció módját leírását is leközölték a fotóimmal. Köszönöm, hatalmas megtiszteltetés 🙂

DSC_0004-med
A Bors magazin mellékletének, a Lakás és Kert- nek a címlapján 2014. 09. 16- án.
DSC_0001-med
A cikk a Bors Lakás és Kert- ben.
DSC_0003-med
Köszönöm a hivatkozást rám és a blogomra.

1 Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Töltsd le most!