Barion Pixel

Ezt az asztalt a Vaterán vettem, egy közeli régiség kereskedőtől, akihez személyesen mentünk el az asztalért. Óriási arc az “öreg”, komolyan mondom, egy élmény volt megismerni. Elképesztő stílusa van, hihetetlen poénos 🙂 És mellesleg naphosszat régi bútorokat újít fel.

kecske-asztal-elotte-utana

A kecskelábú cseresznye asztalból étkezőasztal lesz a hazai Provence konyhájában. Legalábbis ezt tervezem. Nagyon össze kell szednem a terveimet és gondolataimat, valamint inspirációkat, hogy legalább a lelki szemeim előtt lássam, hogyan fog kinézni az összkép. Nem egyszerű ám bútorokat vásárolni és felújítani, színre festeni, stb… egy olyan helységbe, ami még kész sincsen 🙂 Alapos átgondolást igényel. Úgy tervezem, hogy a konyhában a fehér fog dominálni, a fókuszt pedig a fagerendás mennyezet világos fa színe viszi majd. Valahogy így:

Konyha inspirációm (én kicsit rusztikusabban képzelem el, de a színek azok rendben vannak)
Konyha inspirációm (én kicsit rusztikusabban képzelem el, de a színek azok rendben vannak)

No, ebből következik, hogy a kecskelábú asztal színe fehér lesz 🙂

Az elmaradhatatlan "ilyen volt" fotó
Az elmaradhatatlan “ilyen volt” fotó
Kezdetnek 2x átfestettem AS Chalk Paint festékkel, jó vastagon. Majd nem győztem visszacsiszolni. Arról nem is beszélve, hogy az asztal lapja olyan rondán foltos lett, mint egy tehénke... nem volt az igazi.
Kezdetnek 2x átfestettem AS Chalk Paint festékkel, jó vastagon. Majd nem győztem visszacsiszolni. Arról nem is beszélve, hogy az asztal lapja olyan rondán foltos lett, mint egy tehénke… nem volt az igazi.

 

Egy rakat csiszolópapírt elhasználtam. Fél centi vastagon állt a fehér por a padláson. Férjem imádott érte :)
Egy rakat csiszolópapírt elhasználtam. Fél centi vastagon állt a fehér por a padláson. Férjem imádott érte 🙂

Mivel a fehérre festett asztal foltosra visszacsiszolt lapjával egyáltalán nem voltam elégedett, ezért csiszológéppel teljesen lecsiszoltam, alig- alig hagytam pár fehér festéknyomot rajta. A lábakat csak az éleknél, enyhén csiszoltam vissza. Szerintem így sokkal régiesebbnek, autentikusabbnak tűnik.

DSC_0035-med-logo

DSC_0028-med
Először tartózkodtam tőle, de végül rákaptam: a sötét wax mesésen öregbített felületet varázsol

Vélemény, hozzászólás?

Töltsd le most!