Barion Pixel

A férjem utálja, hogy minden “szirszart” összevásárolok és hazahordom a lepukkant bútorokat… persze én meg imádom 🙂 Mindegyikben látok fantáziát.

karosszek-projekt-logo

A padláson már hegyekben állnak azok a régi- régi, kopott, sokszor romos állapotú bútorok, melyek a szebb napokat várják. Hogy egy szép napon majd felújítsam őket. Hogy ők is a hazai Provence részesei lehessenek 🙂 Így történt ezzel a rozoga fehér székkel is. Ezer Forintért vettem és már egy ideje várta, hogy jobbra forduljon a sorsa, amikor megláttam az inspirációt a Polgári Otthon magazin tavaszi számában.

Mert inspirációra mindig szükség van.
Mert inspirációra mindig szükség van.

Rögtön beugrott, hogy hasonló székem nekem is van valahol. Elő is vettem gyorsan. Nos, konkrétan ilyen volt:

DSC_0007-med-logo

Mivel a szék instabil állapotban volt, csavarozni is kellett. És némi előzetes csiszolás sem ártott neki, mivel pergett le róla a fehér festék. Megcsiszoltam, de éppen csak annyira, hogy ami mindenképp le akart peregni róla, az lejöjjön. Ennyiben ki is merült a felület előkészítése 🙂 Színének Annie Sloan Chalk Paint festékének Provence árnyalatát választottam. Két rétegben kentem le, s végül visszacsiszoltam. Nagyon bejön, ahogy a fehér festék itt- ott áttűnik.

DSC_0001-med-logo

DSC_0031-med-logo

Utókezelésnek színtelen wax- ot használtam. Sötét, vagy antik wax- szal nem akartam öregbíteni. Olyan lendületes, vidám, mégis kissé kopottas– így pont bejön nekem a szék megjelenése. Igazából a kárpitozás volt még nagy falat... Ez a szék eredetileg nem kárpitos ülőkés, de én mindenképpen azt akartam csinálni belőle. A megfelelő bútorszöveg kiválasztása sem volt könnyű, de azért valahogy megoldottam 🙂 Viszont az ülőkén eredetileg nem volt formaszivacs, amit én úgy gondoltam, hogy helyettesíthetek egy kör alakú ülőpárna szivacsával. Meg is tettem, de nem annyira volt jó ötlet. Mivel ennek az élei nem voltak szépen formára vágva, igen bajos volt a szövetet ráfeszíteni. Nem is sikerült teljesen egyenletesre. Igaz ha csak nem pont azt nézi az ember, nem feltűnő, de biztos, hogy nem állnék neki legközelebb így kárpitozni. Minden jó, ha a vége jó és szerintem ez a szék igazán klassz új életre kelt 🙂

A francia mintás kárpit.
A francia mintás kárpit.
És végül a kedvencem: ebből ez lett :)
És végül a kedvencem: ebből ez lett 🙂

 

Vélemény, hozzászólás?

Töltsd le most!