Barion Pixel

Végre állnak a falak, rajta van a tető. Azt hiszem, az építkezőknek ez egy ismerős mérföldkő 🙂  A 180 éves parasztházunk kb. 70%- át elbontottuk, új kőfalakat építettünk. Itt megnézheted egy képes összefoglalóban, milyen volt és milyen lett.

Jöjjenek hát az izgalmas belső munkák

Mivel a tetőtér is beépítésre kerül, ezért a belső munkákkal felülről haladunk lefelé. A tetőtér belülről hajópadlóval burkolt, látszanak a szarufák. Ez nagyon macerás volt és jelentős többletköltséget okozott, de ez volt az álmom, ezt nem hagyhattam annyiban. Mutatom is, hogy miről van szó:

 Így néz ki 2014. november 21- én a mi tetőterünk belülről.
Így néz ki 2014. november 21- én a mi tetőterünk belülről.

A tetőtérben két szoba kerül kialakításra, melyek válaszfalai bontott téglából épülnek. Nagyon tetszik, ahogyan megrakták a bontott tégla falakat, melyek fugázva, natúran leginkább a loft- stílusra hajaznak szerintem. Ez is nagyon tetszik nekem, de a provence- is stílushoz hűnek kell maradnom, ezért fehérre festjük majd a tégla falakat– vakolás nélkül.

Itt éppen Jani bá' a kőművesünk rakja a bontott tégla falat.
Itt éppen Jani bá’ a kőművesünk rakja a bontott tégla falat.

 

Itt már készen állnak a bontott téglából rakott válaszfalak a tetőtérben.
Itt már készen állnak a bontott téglából rakott válaszfalak a tetőtérben.

Mint látni lehet, a padló még várat magára, mert a rétegrendet nem lehet folytatni addig, amíg a villanyszerelő és a fűtés-, vízszerelő le nem csövezi a maga dolgát a szigetelésbe. Márpedig ez az a két fajta szakember, akikre általában az örökkévalóságig is lehet várni… Pff… Komolyan mondom – ezt most függetlenül tőlük -, azért megy ilyen lassan az építkezés, mert mindig a szakiknak kell könyörögni, hogy jöjjenek már dolgozni. Viccen kívül mondom, hogy 10 megkeresett szakemberből 6-7 arra sem méltat, hogy árajánlatot adjon… Na, de folytassuk derűsebb témával 🙂

Lássuk, mi újság a földszinten

Itt az egyetlen látványosság egyelőre a fa födém. A nagyvázsonyi FAMEST fatelep  vezetőjével, Mesterházi Ildikóval sokat munkálkodtunk rajta, hogy a födém minden helyiségben úgy nézzen ki, ahogyan én elképzeltem. Ildikóék mesterei az antikolt, öregbített felületeknek és mindenféle faanyagnak, megmunkálási technikának. Mintafelületet készítettek nekem, azon módosítottunk, próbáltuk a különféle faanyagok színét összehozni, stb, stb… Szóval volt nagy fejtörés. De a végeredmény szerintem valami csodás lett! Ha most még nem is látszik, mennyire klassz, a teljes belsőépítészeti munkák után majd fog, higgyétek el! Elképesztően tisztán látom magam előtt az összképet 🙂 – és hamarosan Nektek is megmutatom.

Ez a fehér, meszes festékkel kezelt, öregbített faanyagból készült födém a "Shabby Chic" szobánk mennyezete. A kőfalat vakolás nélkül kopott fehérre festjük majd.
Ez a fehér, meszes festékkel kezelt, öregbített faanyagból készült födém a “Shabby Chic” szobánk mennyezete. A kőfalat vakolás nélkül kopott fehérre festjük majd.
Ez a szürke, öregbített mestergerendás födém a különálló lakrész galériáját tartja. A falak ebben a helységben vagy így maradnak, látszó bazaltkőből, vagy pedig piszkos szürkére festjük, vakolás nélkül.  Mindezt akkor fogom eldönteni, ha egyben látom majd a padló burkolatával.
Ez a szürke, öregbített mestergerendás födém a különálló lakrész galériáját tartja. A falak ebben a helységben vagy így maradnak, látszó bazaltkőből, vagy pedig piszkos szürkére festjük, vakolás nélkül. Mindezt akkor fogom eldönteni, ha egyben látom majd a padló burkolatával.

 

Íme a látszó beton lépcső. A galériás lakrészben ezen lehet felmenni a galériára, ahonnan a levendula kertre nyílik majd a francia erkélyes ajtó :) A lépcsőt felpolírozzuk és festeni fogjuk. Piszkos szürkére, vagy fehérre, még meglátom. Vas korlátot fog kapni. De nem díszes kovácsoltvasat, hanem minimál jellegű vas korlátot. Ahol látszik a tető, ott még kőfalat kell rakni, mert ez a lépcső végig a kőfal mellett vezet felfelé.
Íme a látszó beton lépcső. A galériás lakrészben ezen lehet felmenni a galériára, ahonnan a levendula kertre nyílik majd a francia erkélyes ajtó 🙂 A lépcsőt felpolírozzuk és festeni fogjuk. Piszkos szürkére, vagy fehérre, még meglátom. Vas korlátot fog kapni. De nem díszes kovácsoltvasat, hanem minimál jellegű vas korlátot. Ahol látszik a tető, ott még kőfalat kell rakni, mert ez a lépcső végig a kőfal mellett vezet felfelé.

 

Az első szobánk födémje. Ezt a szobát teljesen authentikus hangulatúra szeretném berendezni, ezért a diószínű födém. Valószínűleg a falakat vakolni fogjuk, hogy világosabb legyen a helység, de ezt majd a padlóburkolat után eldöntöm.
Az első szobánk födémje. Ezt a szobát teljesen authentikus hangulatúra szeretném berendezni, ezért a diószínű födém. Valószínűleg a falakat vakolni fogjuk, hogy világosabb legyen a helység, de ezt majd a padlóburkolat után eldöntöm.
Ez itt a konyha. Illetve a födém fölötte :) Itt lesz a feljáró az emeletre. A lépcső bizonyos, hogy fából lesz, de hogy milyen, az még képlékeny. Nagyon szerettem volna beton lépcsőt ide is, azonban a régi kőfal mentén nem lehetett kivitelezni. A konyhafalak biztos, hogy fehérek lesznek.
Ez itt a konyha. Illetve a födém fölötte 🙂 Itt lesz a feljáró az emeletre. A lépcső bizonyos, hogy fából lesz, de hogy milyen, az még képlékeny. Nagyon szerettem volna beton lépcsőt ide is, azonban a régi kőfal mentén nem lehetett kivitelezni. A konyhafalak biztos, hogy fehérek lesznek.

 

Vélemény, hozzászólás?

Töltsd le most!