Barion Pixel

Miután végre elkészül a szerelőbeton és már nem a döngölt agyag padlón kell közlekedni a házban, egész más a ház hangulata. És az ember komfortérzete is 🙂 A szerelőbetonra vastag kátrány szigetelőlemez került és most jöhetnek a szakik: a villanyszerelő, a fűtésszerelő, a vízszerelő. Ha ők beletették a csöveiket, akkor még hőszigetelő lemez és aljzatbeton kell és készen is van a padló. Azért rém összetett tud lenni egy ilyen aljzat elkészítése…

Előre tudni kell azt is, hogy hány cm- es lesz a padlóburkolat, hiszen az aljzatbeton vastagságával úgy kell “játszani”. Nem beszélve a fűtésszerelőről, aki úgy követeli tőlem a radiátorok helyeinek meghatározását, típusát, méretét, stb…, hogy még a válaszfalak sem állnak. (Csak hogy el tudd képzelni: határozd meg egy üres térben a radiátor/mosdó/wc helyét úgy, hogy nem látod a válaszfalakat, amik mentén ezeket elhelyezni tervezted…) Sajnos muszáj így előre kigondolni és dönteni, mert ezek mind- mind az aljzatbeton alá kerülnek lecsövezésre.

Tehát nap, mint nap döntök, és döntök, csak döntök mindenről, miközben remélem, hogy amikor összeáll a nagy egész, az összkép is olyan lesz, amilyenre számítok 🙂

Lássuk képekben is, hogy hol tartunk most

Ezt csak azért, mert én roppant boldog vagyok, hogy már van beton a lábam alatt, mikor a házba lépek :)
Ezt csak azért, mert én roppant boldog vagyok, hogy már van beton a lábam alatt, mikor a házba lépek 🙂
Itt már épül az első szoba mosdója. Bontott téglából van, ami fugáznak és valami klassz, piszkos fehér színűre festjük majd.
Itt már épül az első szoba mosdója. Bontott téglából van, ami fugáznak és valami klassz, piszkos fehér színűre festjük majd.
Ugyanez a bontott tégla fehérre festve a koncepció a második szoba mosdójánál is.
Ugyanez a bontott tégla fehérre festve a koncepció a második szoba mosdójánál is.
Fuga minták. Szürkésebb- világosabb, sokfélét készítettek már a kőművesek, én még mindig nem tudok dönteni :)
Fuga minták. Szürkésebb- világosabb, sokfélét készítettek már a kőművesek, én még mindig nem tudok dönteni 🙂

 

Vélemény, hozzászólás?

Töltsd le most!