Barion Pixel

A tavalyi tökös dekorációt némiképp hagyományos, narancsos színekben készítettem el. Idén valami újat, valami rendhagyót, mégis valami autentikusan provence- it szerettem volna. Ehhez nem átallottam lefesteni a narancssárga tököket sem 🙂 A provence- i hangulatot pedig a francia vidéken oly kedvelt hortenzia alapozza meg.

Így készül az őszi tök dekoráció provence- i stílusban

1. Végy néhány kerekded tököt. Kifejezetten halloween- tök, vagy bármilyen takarmánytök is megteszi.

DSC_0030

2. Végy sok- sok virágot, főként hortenziát. Nem árt, ha van némi koncepció a fejedben a színkompozíciót illetően, hiszen ennek megfelelően kell a virágokat is beszerezni. Nekünk augusztus végén utóvirágzott a levendulánk, rengeteget leszedtünk belőle, úgyhogy amit a kompozícióban láthattok, az friss levendula 🙂

DSC_0026

3. Ahhoz, hogy virágokat tudj tenni a tök belsejébe, bizony ki kell belezni 🙂 Vágd le a tetejét óvatosan és a kikapart magokból ne felejts eltenni a tavaszi vetéshez.

DSC_0082

4. Fesd le a tököket kedved-, és az elképzelt virágkompozíció színének megfelelően. Ajánlom a krétafestéket, melynek házi receptjéről itt írtam, de készen is megvásárolható itt.

DSC_0083 DSC_0087

5. Műanyag flakonokat tégy a tök belsejébe és azokba tűzködd bele a virágkompozíciót.

DSC_0088

Voilá 🙂

DSC_0119_porta_med_logo DSC_0111_porta_med_logo DSC_0109_porta_med_logo DSC_0107_porta_med_logo DSC_0095_porta_med_logo DSC_0090_porta_med_logo DSC_0093_porta_med_logo

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Töltsd le most!